Matchmakingin olennaiset menestystekijät bisnestapahtumissa

Virtuaalinen matchmaking on tällä hetkellä erittäin suosittu B2B-tapahtumien järjestäjien keskuudessa. Useimmat B2B-tapahtumien ja messujen järjestäjistä kokee tarpeen laajentaa matchmaking-palveluja, juuri nyt nimenomaan ohjattuja tuloksekkaita kohtaamisia verkossa. Yhä useammat matchmaking-tapahtuman osallistujat odottavat tuloksia osallistumiselleen ​​- tämä koskee sekä näytteilleasettajia että rahoittajia kuin vierailijoitakin. Tässä yhteydessä nyt keskitytään uudenlaisiin kohtaamisiin. Usein B2B-tapahtumien järjestäjät alkavat miettiä matchmakingia, erityisesti ohjelmistojen tukemaa matchmakingia ratkaisuna tuottaviin kohtaamisiin. Konffa on tarjonnut ohjattua matchmakingia jo vuodesta 2009, nykyään myös kokonaan verkkoratkaisuna. 

No, mitkä sitten ovat tärkeimmät menestyskriteerit matchmaking-työssä?


Oikea ajoitus

Tee osallistujille rekisteröityminen mahdollisimman helpoksi. B2B-tapahtuman kävijät päättävät osallistumisestaan yhä myöhemmin. He myös alkavat valmistautua lähempänä ja lähempänä tapahtuman päivämäärää. Kokemuksemme perusteella suosittelemme aktivoimaan ilmoittautumisen noin kuusi viikkoa ennen tapahtumaa.

Kaikki samalla alustalla

Osallistujalle helpointa on ns. yhden luukun periaate. Saman verkkosivun kautta tapahtuu rekisteröityminen, tapahtumainformaatio ja myös seminaaripuheenvuorot, joita matchmaking-tapahtumissa usein on. Pitäisikö kävijöiden pystyä tapaamaan alustan kautta? Kyllä! Hyppiminen eri ohjelmistojen välillä on epämiellyttävää ja se aiheuttaa teknisiä riskejä ja viiveitä. Osallistujat eivät pidä siitä, että pitää ladata useita ohjelmistoja voidakseen osallistua. Yksinkertainen rekisteröintiprosessi ja alustan toimivuus on ratkaisevan tärkeä asiakaskokemuksen kannalta.

Aktiivinen osallistuminen

Osallistujien on tiedostettava, että aktiivinen osallistuminen on koko matchmakingin onnistumisen avain, kokonaisuutena ja kukin yksittäisen osallistujan kannalta. Jotta osallistuminen on aktiivista, pitää jokaisen osallitujan sitoutua sovittuihin tapaamisen. Ikävä kyllä, usein käy niin että tapaamiskumppania ei näy verkossa lainkaan. Käyttökelpoinen toimintatapa on ennakkoon määritellyt tapaamisaja. Teknisen alustan tulee olla sellainen, että tapaamiskumppani on heti nähtävissä ja video tai keskusteluyhteys hyvin helposti luotavissa.  Tällä tavalla passiiviset osallistujat eivät pääse turhauttamaan bisnesorientuneita osallistujia.

Hyvä markkinointi = runsaasti osallistujia

Matchmaking toimii vain, kun asianmukainen määrä aktiivisia osallistujia ilmoittaa osallistumisestaan hyvissä ajoissa ennen tapahtumaa. Suosittelemme markkinointikampanjoiden kohdentamista suoraan kohderyhmille. Osallistujien tavoittaminen – mieluiten jollakin henkilökohtaisella kosketuksella – lupaa enemmän menestystä kuin sinne tänne heitelty viestintä. Mieti siis mitkä kohderyhmät tosiasiassa ovat ja miten heidät varmimmin tavoittaa.

Näiden lisäksi on tärkeää muistaa myös tietosuojasäännökset, tapahtumanaikainen tekninen ja muukin osallistujapalvelu pulmatilanteissa sekä tapahtuman jälkeinen osallistujakontakti, vaikkapa palaute.

Konffan matchmaking-palvelu huomioi kaiken yllämainitun ja vielä paljon enemmän. Matchmaking-alustan ja -ohjelmiston tarkoituksena on luoda mahdollisimman tuottavia kohtaamisia osallistujien välillä – virtuaalisesti tai face-to-face. Panostamme tapahtuman ennakkotiedottamisessa ja ohjaamisessa valmistautumisen ja läsnä olemisen tärkeyteen. Useimmiten tapahtumissamme tapaamiset ovat 20-30 minuutin pituisia minineuvotteluita ennemminkin kuin nopeita pikapitchauksia, jotka harvoin johtavat tuottavaan bisnekseen. Konffan matchmakingeissä osallistujat eivät jää oman onnensa nojaan ja myös tapahtumien toteutuminen on varmistettu. Palvelu voidaan helposti toteuttaa myös kansainvälisessä ympäristössä.
Kysy lisää, niin kuulet miksi Konffa on paras vaihtoehto.

Blogistamme löydät vinkit ja jutut konferensseihin, matchmakingiin ja yritystapahtumiin liittyen – etänä ja face2face!

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

Kategoriat