Vuoden Tiedekongressivaikuttaja

17.11.2015

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja –palkinnon on saanut Helsingin yliopiston teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen. Hänet on palkittu työstä, jolla hän on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämistä Suomessa. Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto annetaan henkilölle, joka on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa sekä toistuvasti hakenut ja tuonut kansainvälisiä järjestökongresseja Suomeen. Palkittava luo tieteenalalleen positiivista imagoa ja on tieteenalansa tulevaisuuden lupaus.

Professori Siltanen työskentelee Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksella luoden uutta sovellettua matematiikkaa, opettaen siihen liittyviä taitoja sekä perustaen teollisuusyritysten kanssa yhteisprojekteja. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoitti Suomen Messusäätiö. Palkinnonsaajan valitsi Tieteellisten Seurain Valtuuskunta.

– Minua on inspiroinut tiedeväen yhteen saattaminen urani alusta saakka. Kokoontumisten järjestäminen on ollut luonnollinen osa tutkijan työtä. Oli hirveän kiva yllätys kuulla tästä palkinnosta! Sen ansiosta seuraavat tiedetapaamiset syntyvät entistäkin paremmissa tunnelmissa, iloitsee Siltanen.

Siltanen on ollut järjestämässä mm. monikulttuurista ”Finnish-Japanese-Korean workshop on inverse problems” -tapaamista Helsingin yliopistossa vuonna 2011 ja viimeisin näyttö on Applied Inverse Problems Conference 2015 Helsingin yliopistossa, joka keräsi 500 osallistujaa ja on suurin Suomessa järjestetty matematiikan konferenssi sitten vuoden 1978 ICM-kokouksen. Toimet tämän konferenssin saamiseksi Suomeen aloitettiin jo vuonna 2012.

Palkinto jaettiin syyskuussa  Helsingissä Bisnespäivien yhteydessä. Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2016 -palkinnon haku käynnistyy tammikuussa.


Lisätietoja:
Messukeskus, kongressipäällikkö Susanne Massingberd-Roinila ja  
Tieteellisten seuran valtuuskunta, toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen