Pro Congress 2016 palkinto jaettiin

18.04.2016

Helsingin yliopiston soveltavan ihotautien ja allergologian professori Antti Lauerma on saanut Visit Finlandin myöntämän Pro Congress -palkinnon tunnustuksena kansainvälisten kongressien eteen tehdystä työstä Suomessa. Lauerman ansiosta Suomessa järjestetään ensi vuonna maailman suurin allergia-alan tieteellinen EAACI 2017 -kongressi. Tapahtuma on yksi suurimpia Suomessa koskaan järjestettyjä kansainvälisiä kongresseja.

Professori Antti Lauerma on erittäin arvostettu ihotautien ja allergologian alan asiantuntija niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän on nostanut esille kansainvälisten kongressien tärkeyden Suomelle ja kannustanut myös muita asiantuntijoita erilaisten kongressien käynnistämisessä. Hänen henkilökohtaisella aktiivisuudellaan ja sitoutuneisuudellaan on palkintoraadin mukaan ollut erittäin suuri merkitys hakuprosessien edistämisessä.

Suomessa järjestettiin viime vuonna yhteensä 682 kongressia ja tapahtumiin osallistuneiden delegaattien määrä oli 75 846. Eniten kongresseja järjestettiin Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä.

Pro Congress -palkinto on Visit Finlandin yhteydessä toimivan Finland Convention Bureaun vuosittain myöntämä tunnustus. Se jaetaan henkilölle, joka on ansioitunut kansainvälisten tieteellisten kongressien hakemisessa Suomeen tai yhteisölle, joka on edistänyt Suomen menestystä kongressimaana.