Jyväskylä kongressikaupunkien TOP5:een

22.05.2015

Finland Convention Bureau (MEK) on julkistanut viime vuoden kongressitilastot. Jyväskylä sijoittui vuoden 2014 kongressitilastoissa viidenneksi. Saavutus on merkittävä taloudellisesti ja laadullisesti, ja on määrätietoisen kongressimarkkinointityön tulosta. Vuoden 2014 Jyväskylän kongressitulo on yli 4,5 miljoonaa euroa. Konffa on Jyväskylä Convention Bureaun jäsen (ohjausryhmässa) ja toimii kongressitoimistona Jyväskylässä.

Kansainvälisiä kokouksia ja kongresseja järjestettiin Jyväskylässä 50 ja niihin osallistui yli 4 000 delegaattia, mikä on noin 400 enemmän kuin viime vuonna. Kasvua on tapahtunut. Jyväskylän edelle kiilasivat kongressikaupungeista Helsinki, Espoo, Tampere ja Turku.

– Jyväskylän sijoittuminen maan kärkiviisikkoon oli odotettu. Meillä on perinteisesti ollut vankka asema kongressikaupunkina, Jyväskylä Convention Bureaun markkinointipäällikkö Jaana Ruponen kertoo.

Kongressiosallistujille ja -järjestäjille tehdyssä palautekyselyssä Jyväskylä sai kehuja hyvistä järjestelyistä, liikkumisen helppoudesta ja turvallisuudesta. Puhdas luonto, risteilyt ja Rantaraitilla kävely olivat monien mielestä piristäviä kokemuksia raskaan kongressipäivän jälkeen. Ruposen mukaan kaupungin saavutettavuus koetaan kuitenkin haasteena kongressimarkkinoinnissa.